دکتر محمدعلی سعادت؛ اولين رئيس دانشكده علوم دانشگاه فردوسی مشهد

دکتر محمدعلی سعادت استاد دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد در سال1296 در نجف اشرف دیده به جهان گشود. در دو سالگی با والدین خود به شیراز رفت و از سال 1303 در دبستان‌های آن شهر به تحصیل پرداخت. در سال 1309 گواهینامه شش ساله ابتدایی خود را از مدرسه شعاعیه گرفت و سپس در دبیرستان شاپور شیراز تحصیلاتش را ادامه داد. دکتر سعادت در سال 1316 دیپلم شش ساله علمی خود را از آن دبیرستان گرفت و پس از آن رهسپار تهران شد و در دانشکده فنی تهران مشغول به تحصیل گردید. وی كه پس از چند سال به ضرورت امرار معاش خود و خانواده‌اش مجبور به ترک تحصیل شده بود و به دبیری ریاضی، فیزیک و شیمی در کاشان پرداخت.

دکتر سعادت برای خدمت وظیفه به دانشکده افسری رفت و در سال 1322 پس از اتمام خدمت سربازی وارد دانشکده علوم تهران شد و در آنجا با توجه به دروسی که قبلا گذرانده بود، در سال دوم رشته ریاضیات پذیرفته شد.
در سال 1323 موفق به اخذ مدرک لیسانس خود در رشته ریاضی از دانشکده علوم تهران شد و از آن تاریخ به استخدام آن دانشکده درآمد. در سال1327 صلاحيتش براي تدريس در دانشكده علوم توسط شوراي دانشگاه تهران تصويب شد و از آن زمان به بعد تا سال 1335 علاوه بر انجام امور دانشكده به تدريس در آن دانشكده نيز پرداخت.
اين استاد دانشگاه در شهريور سال 1335 بنا بر تصويب شوراي دانشگاه تهران مامور مطالعات علمي در خارج از كشور شد و به اين منظور راهي دانشكده علوم دانشگاه سوربن در كشور فرانسه گرديد. دكتر سعادت علاوه بر شركت در كلاس‌هاي نجوم دانشكده علوم پاريس به تهيه تز دكتراي خود نيز پرداخت و در سال 1337 موفق شد  مدرك دكتراي خود را از آن دانشگاه با بالاترين امتياز كسب كند.
وي در سال 1338 به ايران بازگشت و در دانشكده علوم دانشگاه تهران پس از گذراندن امتحاناتي با مرتبه دانشياري به تدريس پرداخت و اين تدريس در آن دانشگاه تا سال 1342 ادامه يافت.
وي كه  22 بهمن 1342 بنا به پيشنهاد رئيس دانشگاه مشهد به اين شهر آمده بود اقدام به تاسيس دانشكده علوم اين دانشگاه كرد. دكتر محمدعلي سعادت از سال 1343 به اداره دانشكده علوم در دانشگاه مشهد همت گماشت و به عنوان اولين رئيس دانشكده علوم دانشگاه مشهد شناخته شد. از اين استاد دانشگاه كتاب‌هاي متعددي به چاپ رسيده است كه از جمله آن مي‌توان به جلد اول آناليز انتگرال و معادلات ديفرانسيل و همچنين جلد اول كتاب نجوم اشاره نمود.

یکی از سالن های اجتماعات خواجه نصیرالدین طوسی دانشکده علوم به افتخار ایشان نامگذاری شده است.

دیدگاه‌ها

0 #1 profile 1397-08-09 20:37
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

نقل قول کردن