آغاز به کار کنفرانس ملی سالانه فیزیک ایران در دانشگاه فردوسی مشهد

3

کنفرانس ملی سالانه فیزیک ایران و بیستمین همایش دانشجویی فیزیک، با هدف رشد و توسعه دانش فيزيك و با حضور بيش از 800 محقق از دانشگاههاي داخل و خارج کشور، روز دوشنبه، 2 شهریور در دانشگاه فردوسی مشهد آغاز به کار کرد.

دکتر کافی، رئیس دانشگاه فردوسی مشهد در مراسم افتتاحیه کنفرانس ملی فیزیک ایران که صبح امروز در دانشکده علوم دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد، در خصوص اهمیت علم فیزیک گفت: : اگر ابزار سنجش در علم فیزیک طراحی و ساخته نمی شد بسیاری از کشفیات علوم رخ نمی داد.

رئیس دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: از ساده ترین ابزارهای معمول مانند دما سنج و فشارسنج تا پیچیده ترین ابزار رادیوگرافی و سونوگرافی با پیشرفت در علم فیزیک طراحی و ساخته شده است به نحوی که می توان ادعا کرد مادامی که فیزیکدانان به عرصه علم وارد نشدند، پیشرفت شایانی در علم حاصل نشد.

وی گفت: امروز جای تاسف دارد که ورودی های رشته فیزیک روز به روز از رتبه علمی پایین تری برخوردار می شوند و این امر در دانشگاه فردوسی مشهد به عنوان تهدید جدی تلقی شده و سعی شده است دانشجویان ممتاز کشور در این رشته در این دانشگاه بورسیه و جذب شوند.

دکتر کافی افزود: تا سال گذشته بورسیه این دانشگاه فقط به ورودیهای رشته های مهندسی تعلق می گرفت اما اینک بورسیه ها را به تمام رشته ها تعمیم داده ایم.

13

وی گفت: اگر به علوم پایه توجه نشود نباید انتظار پیشرفت در سایر رشته ها و شاخه ها داشت.

دکتر علیرضا مشفق، دبیر کمیته علمی کنفرانس فیزیک ایران نیز با ارائه آماری از  مقاله های دریافتی گفت: 1263 مقاله در 9 شاخه فیزیک از جمله اپتیک و فوتونیک، فیزیک اتمی و مولکولی، نجوم و کیهان شناسی، نانو، ماده چگال تجربی، ماده چگال نظری، ذرات بنیادی، فیزیک هسته ای و فیزیک پلاسما به دبیرخانه این کنفرانس ارسال شده است.

وی افزود: از این تعداد 116 مقاله و معادل 9 درصد مقالات به صورت شفاهی و632 مقاله و معادل 50 درصد مقالات به صورت پوستر طی چهار روز برگزاری این کنفرانس ارائه می شود.

دبیر کمیته علمی اظهار کرد: بیشترین تعداد مقالات با 120 مقاله در شاخه فیزیک هسته ای به این کنفرانس ارائه شده است که 101 مقاله آن به شکل پوستر ارائه می شود.

وی گفت: در این کنفرانس، سه کارگاه آموزشی با عنوان کارگاه آموزشی طرح کسب و کار، کارگاه آموزشی نظری و عملی AFM و کارگاه آموزشی روشهای فیزیک تجربی به همراه یک میزگرد با عنوان میزگرد ارتباط فیزیک با صنعت برگزار می شود.

دکتر علیرضا مشفق افزود: این کنفرانس، میزبان پروفسور دایتر مایسنر از کشور اتریش نیز می باشد که در روز نخست کنفرانس به ارائه سخنرانی می پردازد.

دکتر شاهین روحانی رئیس انجمن فیزیک ایران نیز در آیین آغاز به کار کنفرانس فیزیک ایران در دانشگاه فردوسی مشهد گفت: طی 10 سال گذشته رشد علمی چشمگیری به ویژه در رشته فیزیک را در کشور شاهد بوده ایم به گونه ای که هم اکنون رتبه علم فیزیک کشور در جهان حدود بیست و هفتم است.

دکتر روحانی افزود: این امر نشان می دهد که تولید علم در ایران از نظر حجمی قابل ملاحظه است اما از لحاظ کیفی باید بررسی شود و روشهای مختلفی برای اندازه گیری این امر وجود دارد از جمله این که باید بررسی کرد که در شبکه علمی جهان جایگاه ایران کجاست.

رئیس انجمن فیزیک ایران گفت : در علم دو نوع تقسیم بندی برای کار وجود دارد یعنی کار علمی یا کشف است یا تایید کشف و هم اکنون حجم بیشتر فعالیت علمی ایرانیان به تایید کشفیات علمی دیگران اختصاص می یابد.

دکتر روحانی افزود : با این همه، اندازه گیریهای شبکه ای نشان می دهد که جمهوری اسلامی در مرز کشف علمی است و اگر در رشته فیزیک تکانی به خود دهیم به مرحله کشف هم خواهیم رسید.

لازم به ذکر است کنفرانس فیزیک ایران دوم تا پنجم شهریور ماه جاری در دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می شود.

این کنفرانس از سال 1363 به طور مرتب هر ساله در یکی از شهرهای کشور برگزار شده و به جز این مرتبه، دانشگاه فردوسی مشهد تاکنون دو بار در سالهای 1365و 1375 میزبان این کنفرانس بوده است.