تألیف کتاب شیمی معدنی توسط دو عضو هیئت علمی گروه شیمی و گروهی از اساتید دانشگاههای کشور

دکتر مسعود میرزائی شهرابی، عضو هیأت علمی گروه شیمی دانشکده علوم از تآلیف کتاب شیمی معدنی با همکاری آقای دکتر امیر شکوه سلجوقی و گروهی از اساتید شیمی دانشگاههای کشورتوسط انتشارات نوآوران شریف خبر داد.

عضو هیأت علمی دانشکده علوم اظهار داشت: كتاب پيش رو از مجموعه ي سه جلدي شيمي معدني ۱، ۲ و ۳ است كه به اهتمام جمعي از استادان مجرب شيمي معدني كشور به رشته ي تحرير درآمده است. اين مجموعه بر اساس آخرين تغييرات در سرفصل دروس شوراي عالي برنامه ريزي آموزشي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري به نگارش در آمده است. شيمي معدني نيز همگام با پيشرفت روزافزون ساير علوم، پيوسته دستخوش تحولات بسياري است. امروزه، شيمي معدني به گستره وسيعي از موضوعات از جمله، ساختمان اتمي، كريستالوگرافي، بررسي انواع پيوندهاي شيميايي اعم از پيوندهاي كووالانسي، يوني، هيدروژني و غيره، تركيب هاي كوئورديناسيون و نظريه هاي مرتبط با آن از جمله نظريه ميدان بلور و نظريه اوربيتال مولكولي، طيف سنجي تركيب هاي معدني، سينتيك و مكانيسم واكنش هاي معدني، بيوشيمي معدني، كاتاليزورها، شيمي صنايع معدني، شيمي سبز و محيط زيست، نانوشيمي و غيره مي پردازد. براي همگامي و علم به اين پيشرفت هاي شگرف، وجود منابع به روز و معتبر براي علاقه مندان اين دانش كاربردي، ضرورت مي يابد. با وجود تاليف و ترجمه چندين كتاب در اين حوزه، جاي خالي مجموعه اي كه به پيشرفت هاي جديد در شيمي معدني پرداخته باشد و نيز اصول و مباني شيمي معدني را با نگاهي نو و فهمي عميق آموزش داده باشد، احساس مي شود.

لذا سعي شده است به مدد تجربه ي آموزشي مبرزترين اساتيد اين حوزه مبتني بر جديدترين شيوه هاي آموزش مطالب علمي و نيز بر مبناي آخرين بازنگري ها در سرفصل دروس شيمي معدني مصوب شوراي برنامه ريزي وزارت علوم، تحقيقات و فناوري، اين مجموعه تدوين شود. همچنين سعي شده است كه در نگارش بخش هاي گوناگون اين مجموعه از معتبرترين و به روزترين منابع و مراجع استفاده شود. در اين مجموعه، افزون بر جنبه هاي علمي و آموزشي، سعي شده است به جنبه هاي تاريخي نيز پرداخته شود تا خواننده با سير تاريخي پيشرفت ها در اين حوزه آگاهي پيدا كند. همچنين به فراخور موضوع، به برخي كاربردهاي دانش شيمي معدني در علوم و صنايع گوناگون اشاره شود. از ديگر ويژگي هاي اين مجموعه اين است كه در انتهاي هر فصل، تمرين هايي به همرا پاسخ آنها طراحي شده است تا خواننده بتواند توانايي خود را در مطالب آموزش داده شده، ارتقا دهد.

در اينجا لازم مي دانيم از جناب آقاي ابراهيمي مدير مسئول مجموعه ي انتشارات پژوهشي شريف كه بزرگوارانه به تجميع اين گروه از مولفين، همت گماردند و با دلسوزي، اين كار را به سامان رساندند، تشكر ويژه داشته باشيم. همچنين هيات مولفين، مراتب سپاس و امتنان خود را از كاركنان انتشارات پژوهشي نوآوران شريف كه با دقت بسيار در صفحه آرايي و آماده سازي اين كتاب اهتمام داشتند، اعلام مي دارد.

بي شك با وجود دقت و حوصله بسياري كه در انتخاب و ترتيب مطالب و نيز شيوا و روان بودن جملات به كار برده شده است، متن كتاب عاري از نارسايي ها واشكالات نيست. اميدواريم اساتيد و دانشجويان محترم در رفع اين كاستي ها به هيات مؤلفين ياري رسانند.

shimi1

shimi2